Kråke Lithander

Kråke Lithander, född 1953 i Stockholm, driver Tomarps Gårdshotell och restaurang utanför Kristianstad. Som inspiration för kockar och gäster finns där också en fantastisk köksträdgård, anlagd av Simon Irvine från Läckö slott.

1985 övertog hon släktgården Tomarp, där hon startade hotell, konferens och restaurangrörelse. 1997 fick hon Amforas stora matkulturpris, och hon har även haft en egen spalt i tidningen Amelia. Hon har ockå hållit ett stort antal matlagningskurser.

Visar recept: Kråke Lithander

Enkel yoghurtglass
Betyg: 3.6 av 5 (129 röster)

Enkel yoghurtglass

Kråke Lithander
1h 35 min
Tapenade
Betyg: 3 av 5 (63 röster)

Tapenade på bara 4 ingredienser

Kråke Lithander
10 min
Heta räkor
Betyg: 3.1 av 5 (51 röster)

Heta räkor

Kråke Lithander
15 min
Jordgubbspaj
Betyg: 3 av 5 (146 röster)

Jordgubbspaj

Kråke Lithander
1h 10 min
Lökomelett
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Lökomelett

Kråke Lithander
20 min
POPULÄRT
Grillade lammkotletter provencal
Betyg: 4.1 av 5 (13 röster)

Grillade lammkotletter provencal

Kråke Lithander
35 min
Carpaccio på oxfilé
Betyg: 3.3 av 5 (53 röster)

Carpaccio på oxfilé

Kråke Lithander
10 min
Indiskt och vegetariskt
Betyg: 3.07 av 5 (41 röster)

Indisk gryta

Kråke Lithander
30 min
Vegetarisk curry
Betyg: 3.47 av 5 (32 röster)

Vegetarisk curry

Kråke Lithander
40 min
Råbiff
Betyg: 4.67 av 5 (3 röster)

Råbiff på oxfilé

Kråke Lithander
15 min
Råbiff
Betyg: 4 av 5 (4 röster)

Pelle Janzon, Kråkes recept

Kråke Lithander
20 min
Pizza
Betyg: 2.6 av 5 (11 röster)

Pizza med Kråkes bästa toppingtips

Kråke Lithander
1h 25 min
Kryddig varm choklad
Betyg: 3.7 av 5 (3 röster)

Kryddig varm choklad

Kråke Lithander
10 min
Spaghetti puttanesca
Betyg: 3.8 av 5 (10 röster)

Spaghetti puttanesca

Kråke Lithander
15 min
Laxceviche
Betyg: 3.64 av 5 (11 röster)

Laxceviche

Kråke Lithander
1h 10 min
Bakad sötpotatis
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Bakad sötpotatis

Kråke Lithander
40 min
Aioli
Betyg: 3.17 av 5 (41 röster)

Aioli med dijonsenap

Kråke Lithander
10 min