Grillade lammkotletter provencal

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Grillade lammkotletter provencal
15 ingredienser
35 min
Grillade lammkotletter med doft av Provence. Här tillsammans med ugnsbakade potatisar och rotfukter och grillade tomater.
Ingredienser
- 8 lammkotletter
- 1 tsk provencalsk kryddblandning (rosmarin, timjan, dragon)
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
- 75 g getost
- 2 tomater
- 4 potatisar
- 1 bit rotselleri
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 0,5 knippe timjan
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och klyfta potatisen. Skala och skär rotsakerna i grova bitar.
- Lägg potatisen i en ugnssäker form. Häll på olja och krydda med salt och peppar.
- Sätt in potatisen i ugnen och låt gå 10 minuter. Tillsätt rotsakerna och tillaga ytterligare cirka 30 minuter.
- Stek kotletterna, cirka 3 minuter på varje sida. Krydda med pressad vitlök, provencalsk kryddblandning, salt och peppar.
- Lägg på getosten mot slutet så den får smälta.
- Dela tomaterna i halvor. Lägg dem i en varm stekpanna med olja och stek dem tills de fått fin färg och blivit lite mjuka. Krydda med vitlök, salt och peppar.
- Servera lammkotletterna tillsammans med de rostade rotsakerna och de grillade tomaterna.