Råbiff på oxfilé

Råbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Råbiff på oxfilé

10 ingredienser

15 min

Råbiff lagas av skrapat nötkött och serveras rå. Gör som fransmännen och krydda med worchestershiresås och tabasco!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g malen oxfilé
  • 1 gul lök
  • 4 msk kapris
  • 8 droppar worcestersås
  • 3 droppar tabasco
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 äggulor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en skål och blanda den med oxfilé, kapris, salt, peppar och dijonsenap.
  2. Krydda med några stänk worchstershiresås och lite tabasco.
  3. Forma smeten till fyra biffar. Gör en liten grop i mitten av varje och placera en äggula i gropen.
  4. Ringla lite olivolja över tallriken och servera.