Indisk gryta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Indisk gryta
19 ingredienser
30 min
En helt vegetarisk gryta med massor av smak!
Ingredienser
- 1 aubergine
- 4 tomater
- 4 potatisar
- 2 tsk curry
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 3 hela nejlikor
- 2 kardemummakärnor
- 1 kanelstång
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1 bit färsk ingefära
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 dl röda linser
- 4 gröna chilifrukter
- 2 msk olja
- 1 kruka koriander
- ris
Gör så här
- Koka linserna i en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet.
- Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.
- Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en ny kastrull.
- Tillsätt potatisen, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.
- Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.
- Garnera med färsk koriander och servera med ris.