Hälsosam mat för familjen

Hälsosam mat för familjen

Skapa plats för matglädje i ditt hem! Det är Jacob Wismars stånde och hösta önskemål. Att laga sin egen mat gör att vi äter bättre och hälsosammare och slipper få i oss konserveringsmedel, sötningsmedel och artificiella färgämnen.

I Familjens hälsokokbok utgår Jacob ifrån sin egenfamilj och den mat de ställer på bordet hemma. Det är allt från traditionell ”familjemat” som spaghetti och köttfärssås och ugnspannkaka till lite mer spännande smaker som skaldjursrätter eller falafel. Framförallt handlar det om vanlig mat –vardagsmiddagen som ska stå på bordet klockan sex.

Det är viktigt att ge maten lite tid. Skapa plats för vardagsmaten och gör köket till en glad och levande social yta. Attlaga maten ihop är dessutom ett kul sätt att vara tillsammans ochger barnen kunskap om vad det är vi faktiskt äter och var maten kommer ifrån.

Pröva några av följande recept ur boken: Kryddiga korvar med bbq-potatis i ugn, Texas beef chili eller Krämig blomkålssoppa. Sött får man äta ibland, gör en Frozen cheesecake med crunch, Victorias prinsesspavlova eller en Hallonsorbet.

Smakprov ur Familjens hälsokokbok