Frozen cheesecake med crunch
Frozen cheesecake med crunch
10 ingredienser
Det här är en dessert som går utmärkt att förbereda dagen innan. Väldigt god och bra att bjuda på om man har många gäster. Det går utmärkt att byta ut crunchen mot färdigköpt granola eller müsli crunch. /Jacob Wismar
Receptet är hämtat ur Familjens hälsokokbok.
Receptet är beräknat för 8-10 personer.
Ingredienser
Crunch
- 2 dl havregryn
- 2 dl solroskärnor
- 2 msk rörsocker
- 1 msk rapsolja
Fyllning
- 4 ägg
- 1,5 dl rörsocker
- 300 g färskost
- 2 tsk vaniljpulver (ekologiskt)
- 2,5 dl vispgrädde
Dekoration
- Färska frukter och bär
Gör så här
Crunch
- Blanda ingredienserna till crunchen och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
- Låt dem svalna och lägg dem sedan i botten på en smord form med hög kant, 20–25 cm i diameter.
Fyllning
- Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
- Vispa äggulorna med socker (använd elvisp).
- Mosa i osten och blanda ner vaniljpulvret.
- Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen.
- Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
- Häll ner smeten i formen och låt stå i frysen minst 4 timmar eller över natten.
Vid servering
- Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme före servering.
- Vänd på kakan så att crunchen hamnar överst och dekorera gärna med färska frukter och bär.