Enkel fiskgryta med saffran

Enkel fiskgryta med saffran
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Enkel fiskgryta med saffran

18 ingredienser

Lättlagad fiskgryta som passar både till fest och vardags.

Läs mer om Familjens hälsokokbok

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 fänkål
  • 1 paprika
  • 1 zucchini
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 3 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl fiskfond
  • 1 förp saffran
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 citron, saften
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 250 g laxfilé
  • 250 g alaska pollok (eller annan vit fisk)
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar

Till servering

  • citron, klyftor
  • färskt bröd

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär fänkål, paprika och zucchini i bitar.
  2. Fräs grönsakerna tillsammans med vitlök i olja på medelvärme i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt mjölk, fiskfond, saffran, vin, honung, citronsaft och grädde.
  4. Låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Skär fisken i stora bitar.
  6. Lägg försiktigt i fisken och sockerärterna i grytan i ca 4 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera gärna med en citronklyfta och färskt bröd