Videgårds bovetegröt med svamp och miso

Gröt - den nya trendmaten

Gröt är inte bara risgrynsgröt och frukost, söt efterrätt eller dåtidens "fattigmansmat". Gröt är hälsosamt, stärkande och bra för klimatet om du väljer svenska, ekologiska råvaror. Nu trendar gröten mer än någonsin - som middag! Och du kan krydda och välja olika tillbehör i all oändlighet! Här är 12 favoritrecept att prova!

Flera trendiga restauranger världen över har börjat servera olika gröträtter på menyn. I Sverige tog Jessie Sommarström ett stort kliv och serverade gröt på självaste Nobelmiddagen. Bovete, kornsorter som till exempel mathavre, kamut eller hel dinkel är goda och mättande att ha i gröt - våga mixa och testa dig fram att hitta just din personliga grötfavorit!

Gröt till middag

POPULÄRT
Varm morotsgröt med äppeltopping
Green kitchen stories
Modern kulturgröt
Jessie Sommaström KK 2024
Betyg: 4.7 av 5 (3 röster)

Modern kulturgröt

Jessie Sommarström
1 h
Overnight oats med kefir
Betyg: 4.7 av 5 (3 röster)

Overnight oats med kefir

Anna Axelsson, Rasmus Axelsson
20 m + tid i kyl
Bakad havregrynsgröt
Jessica Frej
Betyg: 4.9 av 5 (7 röster)

Bakad havregrynsgröt

Jessica Frej
20 m
Ugnsbakad gröt
Linnea Seidel profilbild NY
Betyg: 3.7 av 5 (3 röster)

Ugnsbakad gröt

Linnéa Seidel
25 m
Overnight oats med sötpotatis
Frida Ronge
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Overnight oats med sötpotatis

Frida Ronge
10 m + tid i kyl
POPULÄRT
Zizga gröt från 2300 f.Kr.
Betyg: 5 av 5 (15 röster)

Zizga gröt från 2300 f.Kr.

Arim Hawsho
45 m
Kardemummagröt
Betyg: 3.3 av 5 (4 röster)

Kardemummagröt

Hedvig Billengren Lindenbaum
15 min
GI-smart grötblandning
Jacob Wismar
Betyg: 3.7 av 5 (35 röster)

GI-smart grötblandning

Jacob Wismar
Gröt - den nya trendmaten | Köket.se