Bästa matlådematen - här är 9 tips!

Lätt att ta med sig, lika god som dagen innan och lätt att värma. Det finns många krav på en god matlåda. Här är tipsen för att undvika en torr och tråkig matlådelunch!

Korv stroganoff - en matlådeklassiker!

Korv och falukorv är perfekt till matlådan! Det blir inte segt eller torrt på samma sätt som kött, speciellt inte i en gryta som en klassisk korv stroganoff. Testa Per Morbergs recept på korv stroganoff >>
Sponsrat innehåll

Grönkålspaj med västerbottenost

Paj är enkelt att göra, gott och enkelt att plocka med i matlådan. Pajer går dessutom utmärkt att frysa in. Testa det här receptet på grönkålspaj med Västerbottensost >>

Gott och enkelt med pastagratäng

Gratänger i alla dess former är perfekt matlådemat. Från fiskgratäng, köttfärsgratäng eller rotfruktsgratäng. Men en riktigt favorit är såklart pastagratäng.

Fyra variationer på lax

Lax kan varieras på så många olika sätt – gör i ordning flera varianter och lägg i frysen!

Pastasallad - går lika bra att äta kall

En matig pastasallad behöver du ens ens värma! Enkelt att förbereda och enkelt att ta med. Testa den här pastasallden med grillad citronkyckling.

Grytor i alla dess former

Korvgrytor, kycklinggrytor, köttfärsgrytor eller vegogrytor. Här här vi samlat våra godaste mustiga grytor >>

Olika varianter på lasagne

Lasagne är riktigt tacksamt i matlådan. I själva verket blir den nästan godare dagen efter. Passa på att göra lasagne i din största ugnsform så har matlådor så det räcker till flera dagar. Får du mycket över? Lasagne går utmärkt att stoppa i frysen! Här har vi samlat våra bästa varianter på lasagne - från klassisk till vegetarisk eller med skaldjur.

Köttfärssås med zucchinipasta

Köttfärssås är något av det bästa man kan lägga i matlådan. Den är ofta godare dagen efter, och är så lätt att variera med olika tillbehör. Här med pasta på zucchini.