Bästa matlådematen - här är 5 tips!

Lätt att ta med sig, lika god som dagen innan och lätt att värma. Det finns många krav på en god matlåda. Här är tipsen för att undvika en torr och tråkig matlådelunch!

God korv, gärna i en korvstroganoff!

Korv är perfekt till matlådan! Det blir inte segt eller torrt på samma sätt som kött, speciellt inte i en gryta som en klassisk korv stroganoff. Testa Per Morbergs recept på korv stroganoff!

Pastasallad, som kan ätas kall!

En matig pastasallad behöver du ens ens värma! Enkelt att förbereda och enkelt att ta med. Testa den här pastasallden med grillad citronkyckling.

En mustig lasagne (eller paj och gratäng)

Krämiga matlådor med lasagne, paj eller gratäng gör sig nästan ännu bättre dagen efter! Då får smakerna verkligen gå ihop sig ordentligt. Testa Sandra Mastios vegetariska lasagne på en härlig grönsaksragu med zucchini, morot, mangold och tomater och en bechamelsås på getost.

Krämiga fiskgratänger med potatismos

Just fisk kanske inte gör sig bäst efter en tur i mikron, men i en krämig gratäng blir det riktigt bra! Testa Lisa Lemkes fiskgratäng med citronsås och fänkålssallad.

Spaghetti med köttfärssås

Pasta i alla dess former och smaker är alltid ett säkert kort i lunchrummet. Testa Paolos spaghetti bolognese - kungen bland matlådor!

Fler tips!