Lax i ugn med krämig sweet chilisås

koket.se
Lax i ugn med krämig sweet chilisås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Lax i ugn med krämig sweet chilisås

12 ingredienser

30 min

En rikitgt lättlagad middagsrätt som kommer att göra succé. Bitar av lax läggs i en ugnsform och täcks av en krämig sås gjord på crème fraîche, sweet chili, lime och vitlök. Bjud med råstekt broccoli och nykokt ris!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 1 limefrukt, pressad saft och finrivet skal
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,75 dl cashewnötter, grovt hackade
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 500 g broccoli, i små buketter
  • neutral matolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär laxen i tärningar. Lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra lätt.
  3. Blanda crème fraiche, sweet chili, lime och vitlök. Häll såsen över laxen. Strö på hackade cashewnötter. Baka i ugnen i ca 17-19 minuter.
  4. Ta ut och strö över gräslök.
  5. Stek broccoli i olja i en stekpanna tills den är lite brynt. Salta och peppra.
  6. Servera den krämiga sweet chililaxen med stekt broccoli och ris.