Kikärtsgryta i röd currysås

Kikärtsgryta i röd currysås
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Kikärtsgryta i röd currysås

11 ingredienser

30 m

Den här veganska kikrärtsgrytan går enkelt och snabbt att laga. Den blir lätt en favorit både till vardagsmiddagen och som lunchlåda.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 burk kokosmjölk [6 dl]
  • 3-4 bitar grillad paprika, köps i burk i lag)
  • olja, till stekning
  • 4 tsk röd currypasta
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna/pressade
  • 2 chilifrukter
  • ca 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 10 dl kikärtor, kokta
  • 8 port ris, matvete eller dylikt

Gör så här

  1. Mixa en halv burk kokosmjölk med den grillade paprikan till en slät sås.
  2. Hetta upp olja i en kastrull eller större panna.
  3. Fräs röd curry, ingefära och vitlök.
  4. Hacka chili och fräs med i grytan.
  5. Slå på paprikasåsen och resterande kokosmjölk.
  6. Tillsätt ca 2 dl vatten.
  7. Smula i buljongtärning och låt puttra i 5-10 minuter.
  8. Lägg i de kokta kikärtorna och låt allt bli varmt.
  9. Servera med valfritt tillbehör.