Blomkålstabbouleh med halloumi

25 röster
30 m
1
Blomkålstabbouleh med halloumi
Foto: Ulrika Pousette

"En utmärkt rätt för en matlåda. Krispigt tuggmotstånd och fräsch citronsmak." /Ulrika

Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.

Visa mer
30 m
1

Du behöver

Blomkålstabbouleh

  • 90 g blomkålshuvud
  • 1 tomat
  • 100 g gurka
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Matlåda

  • 0,5 tsk olivolja
  • 75 g halloumi, i skivor
  • 2 salladsblad
  • 4 körsbärstomat, halverade
  • 0,25 rödlök, strimlad
  • 1 persiljekvist
  • 1 klyfta citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blomkålstabbouleh
    Dela blomkålen till tabboulehn i mindre bitar (det går bra att använda stocken också) och lägg dem i matberedaren. Mixa blomkålen tills den är finfördelad och häll sedan ner blomkålen i en bunke.
  2. Dela tomaten och gröp ur kärnorna, och gör lika­dant med gurkan. Finhacka tomat, gurka och lök.
  3. Blanda ner tomat, gurka, lök, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar i bunken.
  4. Matlåda
    Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg.
  5. Bottna en matlåda med lock med salladsblad. Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi.

Laddar fler recept...