Blomkålstabbouleh med halloumi
Blomkålstabbouleh med halloumi
16 ingredienser
30 m
"En utmärkt rätt för en matlåda. Krispigt tuggmotstånd och fräsch citronsmak." /Ulrika
Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.
Ingredienser
Blomkålstabbouleh
- 90 g blomkål
- 1 tomat
- 100 g gurka
- 0,5 rödlök, finhackad
- 4 msk färsk bladpersilja, hackad
- 0,5 citron, saften
- 1 tsk olivolja
- salt
- svartpeppar
Matlåda
- 0,5 tsk olivolja
- 75 g halloumiost, i skivor
- 2 salladsblad
- 4 körsbärstomater, halverade
- 0,25 rödlök, strimlad
- 1 persiljestjälk
- 1 klyfta citron
Gör så här
Blomkålstabbouleh
- Dela blomkålen till tabboulehn i mindre bitar (det går bra att använda stocken också) och lägg dem i matberedaren. Mixa blomkålen tills den är finfördelad och häll sedan ner blomkålen i en bunke.
- Dela tomaten och gröp ur kärnorna, och gör likadant med gurkan. Finhacka tomat, gurka och lök.
- Blanda ner tomat, gurka, lök, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar i bunken.
Matlåda
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg.
- Bottna en matlåda med lock med salladsblad. Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi.