Blomkålstabbouleh med halloumi

Blomkålstabbouleh med halloumi
Foto: Ulrika Pousette
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Blomkålstabbouleh med halloumi

31

5 steg att laga

15 ingredienser

30 m

"En utmärkt rätt för en matlåda. Krispigt tuggmotstånd och fräsch citronsmak." /Ulrika

Ingredienser

portioner1 portioner

Blomkålstabbouleh

  • 90 g blomkål
  • 1 tomat
  • 100 g gurka
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Matlåda

  • 0,5 tsk olivolja
  • 75 g halloumiost, i skivor
  • 4 körsbärstomat, halverade
  • 0,25 rödlök, strimlad
  • 1 persiljekvist
  • 1 klyfta citron

Gör så här

  1. Blomkålstabbouleh
    Dela blomkålen till tabboulehn i mindre bitar (det går bra att använda stocken också) och lägg dem i matberedaren. Mixa blomkålen tills den är finfördelad och häll sedan ner blomkålen i en bunke.
  2. Dela tomaten och gröp ur kärnorna, och gör lika­dant med gurkan. Finhacka tomat, gurka och lök.
  3. Blanda ner tomat, gurka, lök, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar i bunken.
  4. Matlåda
    Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg.
  5. Bottna en matlåda med lock med salladsblad. Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi.