header_Bästa kladdkakan -så pimpar du den

Så gör du kladdkakan ÄNNU godare!

En kladdig kladdkaka är det bästa enligt många. Kombinera den med en galet god topping, krämig fyllning eller bara med en snygg ätbar dekoration - och den kommer bli den bästa kladdkakan du smakat.

I Tea Malmegårds tårtkurs finns alla knep för hur du lyckas med ditt tårtbak. I listan nedan kan du ta del av hennes tips på hur du enkelt gör din kladdkaka till den absolut bästa!

1. Så räddar du den torra kladdkakan!

Gör en chokladkola på mörk choklad och häll över den kalla kladdkakan. Då blir den torra kladdkakan underbart seg och krämig igen.

Tips! Lär dig hur du bakar den perfekta kolan i Teas tårtkurs

2. Kladdkaka med hallonpannacotta

Gör en frisk hallonpannacotta som du gjuter i en form och placerar ovanpå din kladdkakebotten. Den friska hallonsmaken kommer lyfta din kladdkaka till nya höjder!

3. Kladdkaka med chokladmousse

Gör en mörk eller ljus chokladmousse som du gjuter i en form innan du placerar den på din kladdkaka. Då får du en underbar kladdkaka i två lager: kladdig kladdkakebotten med fluffig mjuk mousse.

För mig är utseendet på tårtan lika viktigt som att den är god.

-Tea Malmegård

4. Spritsa grädde, mousse eller pannacotta

Dekorerar kladdkakan med spritsad grädde, chokladmousse eller en uppvispad pannacotta. Kombinera flera olika för en underbart vacker och god kladdkaka utöver det vanliga!

Vilka goda tips! Jag vill gärna veta mer om Teas tårtkurs

5. Den snabba, enkla och lyxiga kladdkakan


Gjut och frys in överbliven mousse, kola, pannacotta och andra fyllningar i silikonformar när du bakar. Du kan vid senare tillfällen sedan snabbt tina dekorationerna medan du bakar kladdkakan. Så får du snabbt en lyxig kaka som kommer briljera som den snyggaste och godaste!

6. Söt salt kladdkaka

Toppa din kladdkaka med lite flingsalt för att få fram och höja de underbara chokladtonerna i den!

7. Bästa kladdkakan med extra allt

Kladdkaka toppad med söta macroner, spritsad grädde, gjutna pannacottakullar, riven choklad och färska bär? Det är bara fantasin som sätter gränser för hur underbar du kan göra din kladdkaka.

8. Ätbara blommor

Vi får erkänna att moder natur gör vackrare blommor att dekorera med än vi med sockerpasta. Snabbt och enkelt är det också! Testa med viol, pensé, ros eller ringblomma.

Hoppas tipsen från Teas tårtkurs gett dig inspiration och massor av bakglädje! Vill du bli vassare på att baka tårtor eller ta del av alla Teas smarta konditorsknep? Köp Teas tårtkurs! Läs mer här

Bästa kladdkakorna!

POPULÄRT
Kladdkaka med dulce de leche
POPULÄRT
Banankladdkaka
POPULÄRT
Kärleksmumskladdkaka