Saffranskladdkaka med mandelmjöl

55 röster
40 m
10-12
Saffranskladdkaka med mandelmjöl
Foto: Tv4

En riktigt god och kladdig kladdkaka med saffran är svårslaget! Den här versionen innehåller även mandelmassa vilket gör den extra saftig och krämig.

40 m
10-12

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 150 g mandelmassa
  • grädde, vispad
  • lingon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, inte varmluft.
  2. Smält smöret och rör ihop det med ägg, socker, saffran, salt, mandelmjöl, majsmjöl och riven mandelmassa.
  3. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter.
  4. Baka i 175 grader i 20-25 minuter.
  5. Låt kakan svalna innan servering.
  6. Servera gärna med vispad grädde och frysta lingon.
8 december 2019