Allt om Leilas söta jul

Allt om Leilas söta jul

I "Leilas söta jul" får vi massor av sockersöt inspiration. Det blir allt från adventsfika med saffran till smarrig lakritsfudge på julens gottebord. Här berättar Leila om programmet!

Ända fram till trettondagen får vi vara med Leila i köket, så tips till nyårsfesten och julgransplundringen hinns också med! I de sex avsnitten kommer vi också få tips på vackra juldekorationer som är enkla att fixar själv, lovar Leila Lindholm.

– I julaftonsprogrammet kommer det vara snabba, enkla saker - ofta har man ju tidsnöd och tror att man ska hinna göra så mycket, säger hon och skrattar.

Leila tycker att julen är en mysig högtid och gillar traditionellt firande, men när det gäller bakverk och julgodis blandar hon gärna "hej friskt" med inspiration från olika länder och nya varianter av lussebullar och andra klassiker. I första avsnittet kommer temat vara saffran, och där kommer många av influenserna från Italien.

I några av programmen i serien medverkar hennes egen son Walter tillsammans med några andra barn – ett av de roligaste inslagen under inspelningen tycker Leila:

– Ungar gör ju roliga saker och hittar på bus, man vet aldrig riktigt vad man kan vänta sig!

Förutom knäck- och kolakoket som lätt kan bränna små barnfingrar så tycker Leila att det finns massor av saker som passar perfekt att göra ihop med barnen. Till exempel cupcakes med snögubbar som frosting, eller kanske vanliga chokladbollar som man piffar med ”juliga” smaker. Bara fantasin sätter gränsen!

Läs mer om Leila Lindholm

Leilas söta jul - Del 1 2011 - Saffran

Leilas söta jul - Del 2 2011 - American Christmas Party

Leilas söta jul - Del 3 2011 - Sweet like candy

Leilas söta jul - Del 4 2011 - Snabba juldesserter

Leilas söta jul - Del 5 2011 - Nyår

Leilas söta jul - del 6 2012 - Julgransplundring