Leilas saffransskorpor med pistage och apelsin
Leilas saffransskorpor med pistage och apelsin
8 ingredienser
Saffransskorpor eller saffransbiscotti smaksatta med pistage och apelsin efter Leilas recept.
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
Leilas saffransskorpor
- 100 g smör
- 1 g saffran
- 2 ägg (ekologiska)
- 2 apelsiner, rivet skal (ekologiska)
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 dl pistagenötter, skalad
Gör så här
Leilas saffransskorpor
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Smält smör tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner ägg.
- Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
- Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.