Leilas passionspannacotta med ingefärsrörda hallon
Leilas passionspannacotta med ingefärsrörda hallon
7 ingredienser
Leilas recept på pannacotta med frisk smak av passionsfrukt, hallon och ingefära.
Om du använder färsk passionsfrukt vilket är lättast att få ta på så skrapar man helt enkelt ur kärnorna och pressar ur vätskan genom en finmaskig sil.
Se fler recept från
Ingredienser
Pannacotta
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 2 gelatinblad
- 2 dl passionsfruktspuré (alt. saft från cirka 20 stora passionsfrukter, 2 dl råsaft)
Ingefärsrörda hallon
- 250 g frysta hallon
- 3 msk strösocker
- 0,5 tsk malen ingefära
Gör så här
Pannacotta med passionsfrukt
- Koka upp grädde och strösocker.
- Blötlägg gelatin i kallt vatten i 5 minuter.
- Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur överflödig vätska.
- Tillsätt gelatinet i den varma grädden och rör ut.
- Häll i passionspuré i grädden och blanda försiktigt.
- Sila smeten och häll upp i formar. Ställ i kyl.
Ingefärsrörda hallon
- Rör försiktigt samman tinade hallon med strösocker och ingefära.
- Servera ingefärsrörda hallon ovanpå pannacottan