Leilas vanilla cat cupcakes
Leilas vanilla cat cupcakes
17 ingredienser
Ursöta kattcupcakes med cream cheese frosting. Receptet finns med i boken Hello cupcake!
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Läs mer om Leilas kokbok
Se fler recept från
Ingredienser
Leilas vanilla cat cupcakes
- 3 ägg (ekologiska)
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- skal och saft av 1 citron
Cream cheese frosting
- 60 g smör, mjukt
- 4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g färskost
- 1 msk kakao (av god kvalitet)
Dekoration
- Hallonremmar
- Nonstop
- after eight
Gör så här
Leilas vanilla cat cupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna.
Cream cheese frosting
- Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost.
- Vispa tills frostingen är riktigt fluffig.
- Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll.
- Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting.
- Sätt en non stop på nosen och skär till lite morrhår av hallonremmar och stick ner dem vid nosen.
- Sätt två non stop som ögon, skär hörnen av en after eight och sätt i dem som öron.