Chocolate chip cookie whoopies
Chocolate chip cookie whoopies
15 ingredienser
Kakor som du sätter ihop med jordnötsfrosting i mitten. Leilas recept ger ca 32 kakor eller 16 whoopies.
Se fler recept från
Ingredienser
chocolate chip cookies
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
Salty peanut butter frosting
- 1 dl jordnötssmör, mjukt
- 4 dl florsocker
- 4 msk kakao (av god kvalitet)
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g färskost
- 1 msk varmt kaffe
- 1,5 dl salta jordnötter
Gör så här
Chocolate chip cookies
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
- Knåda försiktigt in grovt hackad choklad i degen (eller använd färdiga chips/pellets).
- Rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
- Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.
Salty peanut butter frosting
- Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
- Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
- Rör ner hackade jordnötter.
- Lägg ihop kakorna till whoopies med frosting emellan.