Leilas exotiska Gino
Leilas exotiska Gino
8 ingredienser
En snabb efterrätt - Gino med banan, vit choklad, färska fikon och kokos. Servera med vaniljglass.
När man gör Gino är knepet att gratinera med ugnsluckan öppen för att inte frukten ska koka. Det går ganska snabbt, 1-3 minuter att gratinera frukten. Var på din vakt så att det inte bränns… /Leila
Se fler recept från
Ingredienser
- 6 färska fikon
- 2 bananer
- 250 g frysta hallon
- 1 dl rörsocker (ekologiskt)
- 2 dl riven kokos
- 200 g vit bakchoklad
- 6 cm färsk ingefära
- 1 l Mjuk vaniljglass till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på grill (övervärme) 200 grader.
- Skär frukten i bitar och varva den i portionsformar eller i en stor gratängform.
- Blanda samman socker, kokos, fint riven ingefära och hackad vit choklad.
- Strö blandningen över frukten och gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
- Servera efterrätten varm med en skopa mjuk vaniljglass.