Layered chocolate cake
Layered chocolate cake
19 ingredienser
Leilas recept på layered chocolate cake med pepparkakskrydda. En mjuk pepparkaka med maffig nutellaglasyr.
Se fler recept från
Ingredienser
Kaka
- 6 ägg (ekologiska)
- 5 dl strösocker
- 125 g smör
- 7 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 3 msk pepparkakskrydda
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl rårörda lingon
- 2 dl filmjölk
- smör, till formen
Nutella frosting
- 1,5 dl nutella
- 8 dl florsocker
- 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
- 2 tsk vaniljsocker
- 300 g färskost
- 2 apelsiner, rivet skal (ekologiska)
- 2 msk espresso
- cocktailbär, till garnering
Gör så här
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Smält smöret och blanda det med äggsmeten.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, pepparkakskrydda och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt samman smeten.
- Vänd till sist ner lingon och filmjölk.
- Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.
- Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra.
- Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Nutella frosting
- Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.
- Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager av frostingen.
- Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt.
- Bred på ett lager frosting även på denna botten.
- Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager med frosting ovanpå samt runt kanten av tårtan.
- Garnera med röda cocktailbär.