Leilas chokladtryffel med hallon
Leilas chokladtryffel med hallon
7 ingredienser
Leilas recept på chokladtryffel med mörk choklad och hallon ger cirka 25 st tryfflar.
Tryffeln kan förvaras i rumstemperatur utan att bli dålig. Plasta ordentligt vid förvaring eller låt den ligga i en lufttät plastlåda.
Se fler recept från
Ingredienser
Leilas chokladtryffel
- 1 dl hallonpuré (färska eller frysta och tinade hallon) [150 g]
- 2 msk honung, flytande
- 0,5 vaniljstång
- 230 g Valrhona Manjari choklad 64 % (alt. 70 % mörk kvalitetschoklad)
- 60 g smör, mjukt
- 1 msk ev marsalavin, portvin eller hallonlikör
- 1 dl kakao (av god kvalitet)
Gör så här
Leilas chokladtryffel med hallon
- Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna.
- Finhacka mörk choklad, smält den i ett vattenbad och rör om.
- Sjud försiktigt upp hallonpuré, frön från urskrapad vaniljstång och honung (samt eventuellt likör eller vin) i en kastrull.
- Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.
- Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills chokladtryffeln går ihop.
- Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna.
- Forma till kulor och rulla varje chokladtryffel i kakao.