5 tips till påsk!

Njut av påsken med vackra dekorationer, söta servettvikningar och riktigt god mat!

Firar du bara hemma med familjen eller har ni bjudit in vänner och släkt till stormiddag?
Här får du enkla och goda tips som passar både vegetarianer, barn och kräsna!

1. Tänk på de små detaljerna! 

Det är de små detaljerna som gör det dukade bordet extra festligt. Tända ljus, bordsplacering och en fin servettvikning är både enkelt och billigt att fixa. Och en servettvikning kan man till och med förbereda flera dagar i förväg! 

På Youtube kan du se hur du enkelt viker en servettkanin!

2. Snabb och superenkel förrätt!

Hur trollar man fram en förrätt på 5 minuter? Bjud på vackert röda endiveblad fyllda med en uppvärmd färdigrätt  som exempelvis Felix "Coconut​ bean curry". 

Dekorera med physalis och riv parmesan över.
Servera en hummus eller annan sås i mitten för de som vill ha ännu mer smak på sitt blad!

3. Ta genvägar

Om du är stressad, ta de genvägar du behöver genom att köpa färdig mat. Köttbullar är ett säkert kort till barnen, och till de vuxna kan du superenkelt steka i lite vitlök och smör och pimpa köttbullarna med örter och blommor som penséer eller tusensköna.

(Enligt folktro skulle man äta upp de första tre tusenskönorna man såg på våren!)

Prova även Felix vegetariska delikatessbullar!

4. Vegetariska alternativ

Förutom sill, gravad lax, köttbullar, ägghalvor och annat gott så finns det oerhört många och goda vegetariska alternativ på påskbordet. Som dessa goda hela rödbetor i burk från FELIX.

Lägg rödbetorna i en form, strö över din favoritost - eller blanda flera, chèvre, mozzarella och Västerbottensost. Strö lite salt över och tryck ner några rosmarinkvistar. Värm i ugn på ca 200 grader tills osten smält. Ringla lite honung över vid servering.


5. Mättande med paj

En paj är en perfekt sidorätt på påskbordet och som dessutom är mättande. Och här kan du också ta enkla genvägar om du är stressad. Antingen kan du såklart göra en egen variant med tomat och ricotta eller en köp Felix färdiga med mozzarella och körsbärstomater.