5 tips till påsk!

Njut av påsken med vackra dekorationer, söta servettvikningar och riktigt god mat!

Firar du bara hemma med familjen eller har ni bjudit in vänner och släkt till stormiddag?
Här får du enkla och goda tips som passar både vegetarianer, barn och kräsna!

1. Superenkel förrätt

Bjud på vackert röda endiveblad fyllda med Felix färdigrätt "Coconut​ bean curry". Dekorera med physalis och riv parmesan över.
Servera en paprikahummus i mitten för de som vill ha ännu mer smak på sitt blad!


2. Tänk på de små detaljerna! 

Det är de små detaljerna som gör det dukade bordet extra festligt. Tända ljus, bordsplacering och en fin servettvikning är både enkelt och billigt att fixa. Och en servettvikning kan man till och med förbereda flera dagar i förväg! 

På Youtube kan du se hur du enkelt viker en servettkanin!

3. Ta genvägar

Om du är stressad, ta de genvägar du behöver genom att köpa färdig mat. Köttbullar är ett säkert kort till barnen. Men till de vuxna kan du superenkelt pimpa köttbullarna.
Stek dem med en krossad vitlöksklyfta i smör och hackade örter..... snabbt och enkelt och blir helt galet gott! Dekorera med en blomma och maten ser genomtänkt och extra god ut!

4. Vegetariska alternativ

Förutom sill, gravad lax, köttbullar, ägghalvor och annat gott så finns det oerhört många och goda vegetariska alternativ på påskbordet.

Som dessa goda hela rödbetor i burk från FELIX.
Lägg rödbetorna i en form, strö över din favoritost - eller blanda flera, chèvre, mozzarella och Västerbottensost. Strö lite salt över och tryck ner några rosmarinkvistar. Värm i ugn på ca 200 grader tills osten smält. Ringla lite honung över vid servering.

5. Paj räcker till många

En paj är perfekt till det stora sällskapet. Och här kan du också ta enkla genvägar om du är stressad. Köp färdig pajdeg och färdiga rätter från FELIX, som exempelvis "Veggie Chipotle chili". Tryck ut i form, blanda ner ett ägg i färdigrätten tillsammans med god fetaost. Spara några kanter från pajdegen och snurra som dekorativa "band" över pajen. Se hela receptet HÄR!