Potatisbullar med lax, crème fraîche och picklad rödlökfelix-svg-logo

5 enkla tips till påsk!

Njut av påsken med vackra dekorationer, söta servettvikningar och riktigt god mat! Här är 5 enkla och snabba tips som underlättar påsklunchen.

Firar du bara hemma med familjen eller har ni bjudit in vänner och släkt till stormiddag? Här får du enkla och goda tips som passar både vegetarianer, barn och kräsna!

1. Snabb och superenkel förrätt!

Potatisbullar med lax

Felix potatisbullar Hur trollar man fram en busenkel förrätt som alla gillar? Stoppa bara in FELIX potatisbullar i ugnen och toppa med crème fraiche, rökt lax, citron, rödlök och dill. Den perfekta förrätten eller tilltugget!
Se recept!

2. Ta genvägar

Felix delikatessköttbullar När du ska servera mat till många får det gärna gå enkelt och snabbt. Då är FELIX delikatessköttbullar alltid ett säkert kort! Stek som dom är till barnen, och till de vuxna kan du superenkelt steka i lite vitlök och smör och pimpa köttbullarna med örter och blommor som penséer eller tusensköna.

(Enligt folktro skulle man äta upp de första tre tusenskönorna man såg på våren!)

Prova även FELIX vegetariska delikatessbullar!

3. Tänk på de små detaljerna!

Det är de små detaljerna som gör det dukade bordet extra festligt. Tända ljus, bordsplacering och en fin servettvikning är både enkelt och billigt att fixa. Och en servettvikning kan man till och med förbereda flera dagar i förväg! 

På Youtube kan du se hur du enkelt viker en servettkanin!

4. Potatissallad - perfekt till många

Att servera gott bröd till buffén är alltid en bra idé! Det är billigt och säkrar att alla blir mätta om du är osäker på mängden mat. Även potatissallad är en perfekt rätt att fylla ut buffébordet med - eller att servera som tillbehör till lammet eller laxen. Testa det här färgglada och goda receptet på rostad potatissallad med sparris och parmesandressing.

5. Mättande med paj

En paj är en perfekt sidorätt på påskbordet och som dessutom är mättande. Och här kan du också ta enkla genvägar! Antingen kan du såklart göra en egen variant med tomat och ricotta eller en köp FELIX Veggie paj med mozzarella och körsbärstomater. Se receptet här

köttbullar med skånsk senap
Felix halloumi hotpot-paj
Felix filodegspaj
Felix hamburgare med tillbehör
Felix Vegetarisk hummustaco med tofu
Felix veggiesallad