I samarbete med FELIX

Frasig västerbottenpaj med kantareller

20 m
4
Frasig västerbottenpaj med kantareller
Foto: Köket.se

Västerbottenpaj är verkligen en älskad klassiker - speciellt till kräftskivan! Och den här frasiga pajen, gjord på smördegsbotten är så enkel och går snabbt att göra... och smakar gudomligt - såklart!

Och har du absolut inte tid att göra egen paj - köp denna färdiga från Felix - endast 3,5 minuter i mikron!


2 augusti 2016
20 m
4

Du behöver

  • 1 pkt smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g
  • ca 300 g kantareller
  • smör (att steka i)
  • 1,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • ca 2-3 dl riven västerbottenost
  • salt och peppar
  • en näve ruccola

Gör så här

  1. Kavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om. Stek kantarellerna i lite smör.
  2. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen.
  3. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. (Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den).

Goda tips från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

FELIX Snabba middagsmackan NY
Kommentera receptet

Fler goda recept