• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Supersnabba efterrätten - med risgröt!

FELIX risgrynsgröt efterrätt
Foto: Angelica Söderberg

Supersnabba efterrätten - med risgröt!

3 steg att laga

6 ingredienser

5-10 m

Har du ingen efterrätt att bjuda gästerna på? Eller har du ingen tid att stå och joxa i köket? Då kan detta vara din lösning! En enkel och ekologisk risgröt från FELIX blir grunden till en galet god och superenkel efterrätt!

Vill du prova en till efterrätt med färdig risgrynsgröt? Prova denna supermumsiga: Rispudding med mandeltäcke

Felix - risgröt ekologiskt - produktbild

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt vis i Kumla! Gröten innehåller inga tillsatser, konserveringsmedel eller aromer.

Ingredienser

portioner8 - 10 portioner
  • 1 Felix risgröt
  • 4-5 digestivekex
  • 1 dl blandade nötter (sort efter egen smak)
  • ca 1,5 dl Felix Äpplemos
  • malen kanel
  • ev strösocker

Gör så här

  1. Grovhacka nötterna och smula sönder digestivkexen, för hand eller med kavel/ mixer.
  2. Värm gröten i en kastrull, gröten kan även serveras kall.
  3. Fyll snapsglas eller små glas med äppelmos i botten, lägg en klick gröt i varje och toppa med nötter, digestivekross och lite kanel. För den som vill ha en sötare variant kan även strössla lite socker på toppen.
TIPS!
Felix äpplemos produkt ny

Tips från Felix!

Prova Felix Äpplemos! Passar utmärkt till pannkakor, husmansklassiker och till efterrätter.