Har du ingen efterrätt att bjuda gästerna på? Eller har du ingen tid att stå och joxa i köket? Då kan detta vara din lösning! En enkel och ekologisk risgröt från FELIX blir grunden till en galet god och superenkel efterrätt!
Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt vis i Kumla! Inga tillsatser, konserveringsmedel eller aromer.
Läs mer
Ingredienser
8 - 10
1 Felix risgröt
4-5 digestivekex
1 dl blandade nötter (sort efter egen smak)
ca 1,5 dl Felix Äpplemos
malen kanel
ev strösocker
Gör så här
Grovhacka nötterna och smula sönder digestivkexen, för hand eller med kavel/ mixer.
Värm gröten i en kastrull, gröten kan även serveras kall.
Fyll snapsglas eller små glas med äppelmos i botten, lägg en klick gröt i varje och toppa med nötter, digestivekross och lite kanel. För den som vill ha en sötare variant kan även strössla lite socker på toppen.