Supersnabba efterrätten - med risgröt!

FELIX risgrynsgröt efterrätt
Foto: Angelica Söderberg

Supersnabba efterrätten - med risgröt!

6 ingredienser

5-10 min

Har du ingen efterrätt att bjuda gästerna på? Eller har du ingen tid att stå och joxa i köket? Då kan detta vara din lösning! En enkel och ekologisk risgröt från FELIX blir grunden till en galet god och superenkel efterrätt!

Felix tipsar!
Felix - Risgröt - produktbild

Felix tipsar!

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt vis i Kumla! Inga tillsatser, konserveringsmedel eller aromer.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 1 Felix risgröt
  • 4-5 digestivekex
  • 1 dl blandade nötter (sort efter egen smak)
  • ca 1,5 dl Felix Äpplemos
  • malen kanel
  • ev strösocker

Gör så här

  1. Grovhacka nötterna och smula sönder digestivkexen, för hand eller med kavel/ mixer.
  2. Värm gröten i en kastrull, gröten kan även serveras kall.
  3. Fyll snapsglas eller små glas med äppelmos i botten, lägg en klick gröt i varje och toppa med nötter, digestivekross och lite kanel. För den som vill ha en sötare variant kan även strössla lite socker på toppen.
TIPS!
Tips från Felix!
Felix äpplemos produkt ny

Tips från Felix!

Prova Felix Äpplemos! Passar utmärkt till pannkakor, husmansklassiker och till efterrätter.

Läs mer