Om du är på språng, köp Felix färdiga paj Spenat & Fetaost - mums!
Läs mer
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
250 g filodeg
0,5 dl rapsolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
200 g babyspenat
150 g fetaost [1 förp]
1 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraîche
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.
Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.
Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen, smaka av med salt och peppar.
Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.