Filodegspaj med spenat och fetaost

Foto: Felix
Filodegspaj med spenat och fetaost
11 ingredienser
30-40 m
Paj är maträtten som funkar i alla lägen. På kräftskivan, till midsommar, picknicken eller som vardagsmat. Fyll den med dina favoritingredienser!
Ingredienser
- 250 g filodeg
- 0,5 dl rapsolja
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 200 g babyspenat
- 150 g fetaost [1 förp]
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk majsstärkelse
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.
- Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
- Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.
- Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen, smaka av med salt och peppar.
- Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.
TIPS!