Filodegspaj med spenat och fetaost

Felix filodegspaj
Foto: Felix

Filodegspaj med spenat och fetaost

11 ingredienser

30-40 m

Paj är maträtten som funkar i alla lägen. På kräftskivan, till midsommar, picknicken eller som vardagsmat. Fyll den med dina favoritingredienser!

Felix tipsar!
Felix spenat och fetaostpaj produkt

Felix tipsar!

Om du är på språng, köp Felix färdiga paj Spenat & Fetaost - mums!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g filodeg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g babyspenat
  • 150 g fetaost [1 förp]
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
  3. Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i bitar.
  4. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.
  5. Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen, smaka av med salt och peppar.
  6. Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.
TIPS!
Felix tipsar!
Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Felix tipsar!

4 goda veggieluncher att testa!

Läs mer