Filodegspaj med spenat och fetaost

Felix filodegspaj
Foto: Felix

Filodegspaj med spenat och fetaost

11 ingredienser

30-40 m

Paj är maträtten som funkar i alla lägen. På kräftskivan, till midsommar, picknicken eller som vardagsmat. Fyll den med dina favoritingredienser!​

Felix tipsar!
Felix spenat och fetaostpaj produkt

Felix tipsar!

Om du är på språng, köp Felix färdiga paj Spenat & Fetaost - mums!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g filodeg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g babyspenat
  • 150 g fetaost [1 förp]
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
  3. Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i bitar.
  4. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.
  5. Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen, smaka av med salt och peppar.
  6. Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.
TIPS!
Felix tipsar!
Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Felix tipsar!

4 goda veggieluncher att testa!

Läs mer