5 oväntade saker att lägga på grillen

Går det att grilla avokado? Eller vattenmelon? Och blir det verkligen gott?

Under sommaren är det få saker som smakar godare än grillat. Men kan man egentligen grilla allt? Här är vår lista över 5 oväntade saker som blir fantastiska med lite grillyta.

1. Melon
Grillad melon är lika gott att servera som tillbehör till kött som att servera med en kula glass till dessert. Eller testa att grilla vattenmelon och toppa med fetaost och mynta. Överraskande gott!

2. Citron
Genom att grilla citronhalvor får du en sötare och rundare citronsmak. Supergott att pressa över kött, fisk och grönsaker.

3. Gurka
Är det verkligen sant? Kan man grilla gurka? Ja, och gott blir det dessutom! Dela en gurka på mitten, gröp ur kärnhuset och lägg gurkan med skärsidan nedåt. Lite olivolja, chiliflakes och flingsalt är pricken över i.

4. Avokado
Smaken blommar ut ordentligt när man ger avokadon lite härlig grillyta. Dela avokadon på mitten, plocka ur kärnan och pensla på lite olja. Sen är det bara att lägga den på grillen.

5. Sockerkaka
Ett sött avslut på grillandet är alltid härligt. Att grilla sockerkaka är ett perfekt sätt att ta reda på den när den börjar bli lite torr och småtråkig.

Gott att grilla