Vattenmelonpizza

5 oväntade saker att lägga på grillen

Går det att grilla avokado? Eller vattenmelon? Och blir det verkligen gott?

Under sommaren är det få saker som smakar godare än grillat. Men kan man egentligen grilla allt? Här är vår lista över 5 oväntadesaker som blir fantastiska med lite grillyta.

1. Grillad melon
Grillad melon är lika gott att servera som tillbehör till kött som att servera med en kula glass till dessert. Eller testa att grilla vattenmelon och toppa med fetaost och mynta. Överraskande gott!

Recept: Vattenmelonpizza med grekisk yoghurt >>
2. Grillad citron
Genom att grilla citronhalvor får du en sötare och rundare citronsmak. Supergott att pressa över kött, fisk och grönsaker.

Recept: Heta majskolvar med parmesan >>
3. Gurka
Är det verkligen sant? Kan man grilla gurka? Ja, och gott blir detdessutom! Dela en gurka på mitten, gröp ur kärnhuset och lägggurkan med skärsidan nedåt. Lite olivolja, chiliflakes ochflingsalt är pricken över i.

4. Avokado
Smaken blommar ut ordentligt när man ger avokadon lite härliggrillyta. Dela avokadon på mitten, plocka ur kärnan och pensla pålite olja. Sen är det bara att lägga den på grillen.

5. Sockerkaka
Ett sött avslut på grillandet är alltid härligt. Att grilla sockerkaka är ett perfekt sätt att ta reda på den när den börjar bli lite torr och småtråkig.

Recept: Roy Fares grillade sockerkaka med nektarin >>

Gott att grilla