Smöra och bröa en rund sockerkaksform, 24 cm i diameter och 8 cm djup, noggrant.
Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en annan bunke.
Vispa ner 1 ägg i taget i smör- och sockerblandning och därefter de torra ingredienserna i omgångar. Tillsätt citronsaft samt skal och vispa ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45–47 minuter. Prova med en sticka att kakan är genomgräddad.
Låt kakan vara kvar i sin form i 20 minuter och stjälp sedan upp den på ett galler. Låt svalna helt.
Servering
Vispa grädde med vaniljsocker till lättvispat.
Grilla 6 skivor sockerkaka 1 min på varje sida.
Dela nektarinerna och pensla snittytan med honung. Lägg halvorna på grillen med snittytorna ned. Grilla på medelvärme tills nektarinerna är mjuka och varma 2-3 minuter.
Servera de varma nektariner med en skiva grillad sockerkaka och lättvispad grädde, garnera med mynta.