Grillad spetskål med salsiccia och tzatziki

3 röster
1 h
6-8
Grillad spetskål med salsiccia och tzatziki
Foto: Köket
1 h
6-8

Du behöver

På grillen

  • 2 spetskål
  • 400 g salcicciakorv

Tzatziki

  • 2 tsk tzatziki kryddmix
  • 2 tsk vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • salt

Servering

  • 150 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka färsk rosmarin

Gör så här

  1. Grillat
    Förbered en grill och låt glöden bli fin. Dela spetskålen i fyra klyftor. Lägg på oljat galler och grilla på indirekt värme tills den mjuknat och fått färg.
  2. Grilla salsiccia enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Tzatziki
    Blötlägg under tiden tzatzikimixen med två tsk vatten i 5 minuter. Blanda med crème fraiche. Smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Lägg upp spetskålen, och korven på ett serveringsfat. Smula över fetaosten och servera tillsammans med tzatziki, färska tomater och rosmarin.
3 april 2018