I samarbete med PAUL OCH THOM

Grillad spetskål med salsiccia och tzatziki

1 röst
1 h
6-8
Grillad spetskål med salsiccia och tzatziki
Foto: Köket

Grillad kål är fantastiskt gott och enkelt. Servera den krämiga spetskålen tillsammans med salsiccia, tzatziki och fetaost.

Visa mer
1 h
6-8

Du behöver

På grillen

  • 2 spetskål
  • 1 pkt Paul&Thom Salciccia

Tzatziki

  • 2 tsk Paul&Thom tzatziki kryddmix
  • 2 tsk vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • salt

Servering

  • 150 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka rosmarin

Gör så här

  1. Grillat
    Förbered en grill och låt glöden bli fin. Dela spetskålen i fyra klyftor. Lägg på oljat galler och grilla på indirekt värme tills den mjuknat och fått färg.
  2. Grilla salsiccia enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Tzatziki
    Blötlägg under tiden tzatzikimixen med två tsk vatten i 5 minuter. Blanda med crème fraiche. Smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Lägg upp spetskålen, och korven på ett serveringsfat. Smula över fetaosten och servera tillsammans med tzatziki, färska tomater och rosmarin.
3 april 2018

Fler goda recept