Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad
Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad
8 ingredienser
20 min
Grillad kalvschnitzel som serveras med varm spenatsallad och blonda russin. Så enkelt så det knappt behövs ett recept men ljuvligt och lyxigt gott.
Ingredienser
- 4 skivor kalvinnanlår [ca 125 g styck]
- 1 citron
- 500 g babyspenat
- 120 g ädelost
- 2 msk olivolja
- 1 dl blonda russin
- flingsalt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
- Ta fram kalvköttet en timme innan tillagning så det blir rumsvarmt.
- Grilla det hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
- Dela citronen och grilla den med snittytan ner.
- Fräs spenaten i lite olja så den precis börjar mjukna.
- Smula i osten och strö på russinen.
- Salta och peppra och blanda försiktig om.
- Servera salladen och kläm över de grillade citronerna över köttet.