• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad nektarinsallad med quinoa och granatäpple

Grillad quinoasallad med nektarin och granatäpple
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad nektarinsallad med quinoa och granatäpple

3 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Den här quinoasalladen med grillade nektariner, fetaost och granatäpple är ett perfekt tillbehör till grillkvällen! Och lika god att äta som den är som sommarlunch. Toppa med balsamico.


Tips! Passa på att grilla lite extra nektariner och servera med söta tillbehör till efterrätt. 

Ingredienser

4 portioner
  • 4 port quinoa
  • 3 nektariner
  • 0,5 citron
  • 65 g rucolasallad
  • 150 g fetaost
  • 1 dl granatäpple
  • 1 crema di balsamico

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Dela nektarinerna och ta ur kärnan. Pressa över citron över snittet. Hetta upp en grillpanna (eller grill) och fräs nektarinerna på båda sidorna så de får en härligt stekt yta.
  3. Blanda quiona i en skål tillsammans med rucola. Smula över fetaost, strö över granatäpple och lägg ut nektarinerna. Avsluta med att ringla rikligt med dadelbalsamico över salladen.