5 hälsoshots att starta morgonen med

En hälsoshot fylld med vitaminer och antioxidanter från frukt, grönsaker och kryddor är riktigt gott att starta dagen med! Det ger dig ny energi och innehåller många viktiga delar för en sund kost. Det är dessutom enkelt att göra och går att variera i det oändliga.

Flera av recepten går att förbereda kvällen innan om morgonen känns stressig. Vi listar även några alternativ till hälsoshots om du vill ha något matigare så som en smoothie. Är det riktigt bråttom är även ett tips att krydda kaffet med lite kanel eller ta en nypa ingefära i ditt te.

1. Grön shot med vetegräs

Kryddig, het och antiinflammatorisk. Få saker piggar upp så effektivt som en stark energishot! Vetegräspulver är ett grönt pulver som innehåller bland annat magnesium, klorofyll och zink.

3. ImmunBoost Shot

En riktig hälsostot med ingefära, apelsin och blodgrape. Serveras med en klyfta blodgrape att bita i efter shoten. En perfekt kickstart på dagen!

4. Karl-Alfreds smoothie på spenat

En riktigt energiboost som ger styrka! Den här fräscha smoothien går att göra med både nyskördad spenat men även frusen.

5. Ingefärsvatten med citron

Enkel och uppfriskande dryck med ingefära och citron som du blandar kvällen innan för att kunna kickstarta morgonen därpå!

Frukosttips

Smoothies