Torsk med kålrabbi, brynt smör och rom

Tom Sjöstedts festliga fiskrätter

Kocken Tom Sjöstedt kan knepen för att lyckas med fisk och få den perfekt tillagad. Utöver det är han också en mästare på att servera den med eleganta tillbehör. Låt dig inspireras av Toms rätter nästa gång det vankas finmiddag med fisk.

Till alla recept finns ett klipp att spela där Tom visar hur du lagar rätten.

Torskrygg med vitvinsås och smörslungad dillgurka

En riktig lyxrätt på torskrygg med ugnsbakad torsk, vitvinssås, gurka slungad i smör och forellrom.

Torsk med kålrabbi, brynt smör och romsås

Härlig sommarmat med sockerstekt torsk, citronslungad kålrabbi med brynt smör och en god kall sås med stenbitsrom i.

Krispig spätta med curryremoulad

Pankopanerad rödspätta som serveras med en riktigt god remouladsås och snabb gurksallad. Perfekt rätt för hela familjen!

Torskrygg med jordärtskockskräm och tomater med pepparrot

Sotad torsk serverad med len kräm på jordärtskocka, brynt smör och färska tomater slungade i pepparrot. En perfekt helgrätt!

Röding med kålrot, syrad grädde och forellrom

Lyxigt, enkelt och med få ingredienser - så beskriver Tom själv den här rätten med röding där söt och smörfräst kålrot möter syrlig sås på smetana med forellrom.

Rödspätta med gräddig räksås, citrongurka och potatismos med olivolja

Bjud på denna härliga rätt med rödspätta och god sås och du blir kung eller drottning i köket lovar Tom.

Grillad lax med sparris och gräslökshollandaise

Smarrig laxrätt med sommarkänsla där den hemslagna såsen hollandaise verkligen tillför det där lilla extra.

Fiskgratäng med curry, räkor och spritsat potatismos

Klassisk fiskgratäng med krämig sås, här vackert gul med smak av curry, dill, räkor och pommes duchesse.