• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krispig spätta med curryremoulad

Krispig spätta med curryremoulad
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Krispig spätta med curryremoulad

5 steg att laga

21 ingredienser

30 m

Pankopanerad rödspätta som serveras med en riktigt god remouladsås och snabb gurksallad. Perfekt rätt för hela familjen!

Ingredienser

4 portioner

Curryremoulad

  • 1 msk curry
  • 2 msk äppeljuice
  • 400 g picklesgrönsaker
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, skalet
  • olivolja
  • salt

Panerad spätta

  • 600 g rödspätta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg, vispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • smör, att steka i

Servering

  • dill
  • potatis, kokt
  • citron, skal

Gör så här

  1. Curryremoulad
    Blanda curry och äppeljuice.
  2. Sila bort vätskan från pickles och mixa snabbt i matberedare.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Gurksallad
    Dela gurkan och skiva tunt på längden med mandolin. Skiva löken tunt. Blanda allt och smaka av med hackad dill, citron, olivolja och salt.
  5. Krispig spätta
    Panera fisken i mjöl, ägg och sist panko. Stek i smör på medelvärme tills fisken är gyllenbrun.