Krispig spätta med curryremoulad

36 röster
30 m
4

Pankopanerad rödspätta som serveras med en riktigt god remouladsås och snabb gurksallad. Perfekt rätt för hela familjen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Curryremoulad

  • 1 msk curry
  • 2 msk äppeljuice
  • 400 g picklesgrönsaker
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, skalet
  • olivolja
  • salt

Panerad spätta

  • 600 g rödspätta
  • 2 dl mjöl
  • 3 ägg, vispade
  • 3 dl panko
  • smör, att steka i

Servering

  • dill
  • kokt potatis
  • citronskal

Gör så här

  1. Curryremoulad
    Blanda curry och äppeljuice.
  2. Sila bort vätskan från pickles och mixa snabbt i matberedare.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Gurksallad
    Dela gurkan och skiva tunt på längden med mandolin. Skiva löken tunt. Blanda allt och smaka av med hackad dill, citron, olivolja och salt.
  5. Krispig spätta
    Panera fisken i mjöl, ägg och sist panko. Stek i smör på medelvärme tills fisken är gyllenbrun.
22 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept