Krispig spätta med curryremoulad
Krispig spätta med curryremoulad
21 ingredienser
30 m
Pankopanerad rödspätta som serveras med en riktigt god remouladsås och snabb gurksallad. Perfekt rätt för hela familjen!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Curryremoulad
- 1 msk curry
- 2 msk äppeljuice
- 400 g picklesgrönsaker
- 2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- salt
- peppar
Gurksallad
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1 knippe dill
- 1 citron, skalet
- olivolja
- salt
Panerad spätta
- 600 g rödspätta
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg, vispade
- 3 dl pankoströbröd
- smör, att steka i
Servering
- dill
- potatis, kokt
- citron, skal
Gör så här
Curryremoulad
- Blanda curry och äppeljuice.
- Sila bort vätskan från pickles och mixa snabbt i matberedare.
- Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Gurksallad
- Dela gurkan och skiva tunt på längden med mandolin. Skiva löken tunt. Blanda allt och smaka av med hackad dill, citron, olivolja och salt.
Krispig spätta
- Panera fisken i mjöl, ägg och sist panko. Stek i smör på medelvärme tills fisken är gyllenbrun.