Stekt lax med kryddig örtsås samt citron- och honungsslungad potatis

32 röster
20 m
4
Stekt lax med kryddig örtsås samt citron- och honungsslungad potatis
20 m
4
4 portioner

Du behöver

lax

  • 600 g lax [4 bitar à 150 g gärna mittbiten]
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Örtsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 grön chilifrukt
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe dill
  • salt

Citronslungad potatis

  • 600 g potatis, skalad och kokt
  • 1 citron, skal och saft
  • 50 g smör
  • 1 msk honung

Garnering

  • körvel plockad

Gör så här

  1. Lax
    Salta och peppra laxen. Bryn i smöret försiktigt så den får fin färg. Servera vid ca 45-50 graders innertemperatur.
  2. Örtsås
    Mixa allt och smaka av med salt.
  3. Potatis med citron och honung
    Bryn smöret och slunga potatisen med citronsaft och citronzest. Tillsätt honungen precis mot slutet.
1 januari 2017