Buffalo chicken thighs med blue cheese dip

Marinad till kyckling

Marinera kyckling och grilla hel eller på spett. Här är bästa marinadtipsen och recepten som ger dig riktigt saftig och smarrig grillad kyckling.

Rub, glaze eller marinad till kyckling?

Vad du ska välja beror på hur du vill ha din kyckling såklart, men också lite på hur mycket tid du har. En klassisk marinad mörar köttet med hjälp av syra, salt och fett. Vill du ha en karamelliserad och härligt kladdig yta så penslar du på en glaze mot slutet av grillningen eller precis efter. En torr rub (kryddblandning) är toppen att klappa in om du inte har så gott om tid men ändå vill sätta bra fart på smaken! 

Scrolla vidare för recept på 7 goda kycklingmarinader att testa!

Het glaze à la Buffalo chicken >>

Den här kycklingglazen blir härligt het och kladdig. Finger lickin' good med blue cheese dip till!

Marinerad kycklingkebab med pitabröd >>

Det här receptet innehåller en rub som gör kycklingen fantastiskt god. Tom Sjöstedts lättlagade kycklingkebab äter vi gärna alla dagar i veckan!

Kryddig jamaicansk kycklingmarinad >>

En het kycklingmarinad som gärna får gotta sig i över natten. Blanda kyckling och alla kryddor direkt i en påse och skaka om, smidigt och diskfritt!

Asiatisk marinad till kyckling >>

Jennie Walldéns buffémat passar perfekt till alla sorters fester! Med smarriga yakitorispett och sojarostad potatissallad gör du alla gäster nöjda!

Kryddig marinad med turkisk chili >>

En het och syrlig marinad på yoghurt och torkade kryddor som gifter sig perfekt med kycklingen!

Mild kycklingmarinad utan vitlök >>

Tycker du att "det är banne mig vitlök i allt" så kan du testa denna milda rub med ramslök och lökpulver istället!

Busenkel chicken satay >>

3 ingredienser gör denna marinad snabb att vispa ihop. Perfekta kycklingspett till fest eller buffé!