Marinad till kyckling

Marinera kycklingen och grilla hel eller på spett. Här är bästa marinadtipsen och recept som ger dig riktigt smarrig kyckling.

Rub, glaze eller marinad till kyckling? 

Vad du ska välja beror på hur du vill ha din pippi såklart men också lite på hur mycket tid du har. En klassisk marinad mörar köttet med hjälp av syra, salt och fett. Vill du ha en karamelliserad och härligt kladdig yta så penslar du på en glaze under grillningen eller precis efter. En torr rub (kryddblandning) är toppen att klappa in om du inte har så gott om tid men ändå vill sätta bra fart på smaken! 

Scrolla vidare för recept på 7 goda kycklingmarinader att testa!

1. Kryddig jamaicansk kycklingmarinad >>

En het kycklingmarinad som gärna får gotta sig i över natten. Blanda kyckling och alla kryddor direkt i en påse och skaka om, smidigt och diskfritt!

2. Yoghurtmarinad till kyckling >>

Magert kött som kyckling mår fint av en krämig marinad som den här med lite syra och mullriga kryddor som kummin och paprika.

3. Sticky Buffalo chicken thighs >>

Den här kycklingglazen blir härligt het och kladdig. Finger lickin' good med blue cheese dip till!

4. Marinerad kycklingkebab med pitabröd >>

Det här receptet innehåller en rub som gör kycklingen fantastiskt god. Tom Sjöstedts lättlagade kycklingkebab äter vi gärna alla dagar i veckan!

5. Mild kycklingmarinad utan vitlök >>

Tycker du att "det är banne mig vitlök i allt" så kan du testa denna milda rub med ramslök och lökpulver istället!

6. Busenkel chicken satay >>

3 ingredienser gör denna marinad snabb att vispa ihop. Perfekta kycklingspett till fest eller buffé!

7. Koreansk marinad till kycklinglår >>

En riktigt mustig rackare till marinad! Kycklingen behöver bara ca 15 minuter på sig i den här smakrika blandningen.

Fler tips och recept!