Grillade kycklingspett med melonsallad och citronsås

Grillade kycklingspett med melonsallad och citronsås NY
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillade kycklingspett med melonsallad och citronsås

20 ingredienser

45 min + tid i kyl

Marinerade kycklingspett serverade tillsammans med en färgglad sallad med vattenmelon, granatäpple och fetaost - perfekt till sommarens grillkvällar!

Ingredienser

portioner

Kycklingspett

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 kruka persilja, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 citron, saften
  • 2 tsk flytande honung
  • 0,5 tsk salt

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 citron, skal och saft (gärna grillad citron)
  • 2 tsk honung
  • salt

Melonsallad

  • 65 g salladsmix
  • 0,5 vattenmelon
  • 1 silverlök
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

Kycklingspett

  1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll ner marinaden i dubbla plastpåsar.
  2. Skär kycklinglår filéerna i lite mindre bitar och lägg ner i påsen med marinaden. Blanda om och låt marineras i kylskåp 2-3 timmar, eller över natten.
  3. Trä den marinerade kycklingen på grillspett (olja in spetten först om de är av metall eller blötlägg först om de är i trä) Grilla spetten tills de är helt genomstekta, ca 5 minuter.

Yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen. Grilla gärna citronen på grillen först så får den en söt och god smak. Smaka av såsen med salt.

Melonsallad

  1. Skär melonen i kuber, skiva silverlöken fint, gröp ur fröna ur granatäpplet, dela fetaosten i små bitar och hacka myntan grovt.. Blanda samman alla ingredienser till salladen och ringla över olivolja.
  2. Servera salladen tillsammans med de grillade kycklingspetten och yoghurtsåsen.