Saftig och smakrik kycklingen bjuds på ett fat med rostade grönsaker och en snabb grillsås till. Ett tacksamt recept där allt utom såsen tillagas smidigt på en och samma plåt i ugnen.
Stöt de hela kryddorna i en mortel. Lägg i de malda och mortla vidare.
Blanda kryddblandningen med soja och olja. Lägg undan 3 msk av blandningen till grillsåsen.
Salta kycklinglåren. Gnid in dem väl med grilloljan.
Sätt ugnen på 220 grader.
Skär aubergine, zucchini och spetskål i grova bitar. Skrubba och skär potatisen i grova bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Salta och ringla över olivolja. Blanda runt.
Lägg de marinerade kycklinglåren, med skinnsidan upp, på grönsakerna. Tillaga i ugnen ca 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
Ta ut och skär kycklingen i skivor. Lägg grönsakerna på ett fat och placera kycklingskivorna ovanpå, spara oljan från formen till krämen. Toppa fatet med vattenkrasse vid servering.
Blanda majonnäs, crème fraiche, grillolja, barbecuesås och skyn från ugnsrostningen av grönsaker och kyckling i en skål. Smaka av med citronjuice och salt.