Marinerad grillad kycklingklubba med potatissallad

koket.se
Marinerad grillad kycklingklubba med potatissallad
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Marinerad grillad kycklingklubba med potatissallad

23 ingredienser

45 min

Grillade kycklingklubbor med heta och härliga smaker från Karibien. Till kycklingen serveras en fantastisk potatissallad med massa grönt, chili och lime

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor

Marinad

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1-3 chilifrukter, t ex scotch bonnet eller habanero, justera hetta efter smak
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 dl brunt farinsocker
  • 2 krm muskot
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2-3 msk japansk soja
  • 2 msk vinäger
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 3 msk olivolja

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 limefrukter
  • 3 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala vitlök och rödlök. Skär vitlök, rödlök och salladslök grovt.
  2. Lägg det hackade i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. Mixa tills allting blir ordentligt blandat och du får en fin pasta. '
  3. Skär 2-3 snitt i varje kycklingklubbas ovansida. Lägg dem i en form. Häll på marinaden. Blanda allting och låt sedan marinera 30 minuter. Har du tid så lägg dem gärna för att marinera i kylen, ca 4-6 timmar.
  4. Lägg kycklingen på grillen. Pensla på mer av marinaden som ligger i formen med jämna mellanrum. Låt grilla kort tills kycklingen har fått fin färg på bägge sidor.
  5. Lägg sedan kycklingen på sidorna av gallret där glöden inte är som starkast och låt kycklingen grillas långsamt, gärna under lock, tills den är genomstekt och har en innertemperatur på 72 grader (kolla tempen närmast benet), ca 10-15 minuter på varje sida.
  6. Skär potatisen i minde bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin. Strimla salladslöken. Hacka koriandern.
  7. Blanda potatisen med chili, salladslök och koriander i en stor skål. Ringla över olivolja och blanda runt. Salta och pressa över lime. Smaka av syra och sälta och justera efter smak. Låt gärna potatissalladen stå i kylen en stund. före servering.
  8. Servera de grillade kycklingklubborna med potatissalladen.