Grillade kycklingspett med couscous och fetaostkräm
Grillade kycklingspett med couscous och fetaostkräm
23 ingredienser
45 min
Ört- och vitlöksmarinerad kyckling grillas på spett och penslas mot slutet av grillningen med lite sirap - det ger dem den där goda sötman och härligt klibbiga ytan. Till spetten bjuds en örtig couscous och en fetaostkräm.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- träspett, blötlagda
- 1 citron, halverad
Marinad
- 4 klyftor vitlök, finriven
- 4 msk olivolja
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad timjan
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk japansk soja
- salt
- peppar
Glaze
- 0,5 dl sirap (eller honung)
- 2 msk vatten, varmt
Couscous
- 4 dl couscous
- 1 gurka
- 0,5 dl färsk bladpersilja
- 0,5 dl färsk mynta
- 3 msk olivolja
Fetaostkräm
- 100 g fetaost
- 3 dl grekisk yoghurt
- 2 klyftor vitlök, finriven
- 50 g smör
- 1 msk paprikapulver
- salt
Gör så här
Grillade kycklingspett
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i bitar i lagom stora bitar för att trä upp på grillspett. Blanda kycklingen med marinaden. Låt stå minst 30 minuter, gärna över natten.
- Trä sedan kycklingen på grillspett (använder du dig av trägrillspett så se till att lägga dem i blöt 30 minuter innan du trär på kycklingen).
- Börja med att grilla spetten över direkt värme, flytta efter en stund över dem till indirekt värme. Lägg på citronhalvorna med snittytan ner.
- Pensla sirapsglazen på spetten och låt gå klart.
Couscous
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka gurkan, persilja och mynta.
- Blanda olivoljan och det hackade med couscousen. Smaka av med salt.
Fetaostkräm med rött smör
- Smula fetaosten.
- Blanda yoghurt med salt, fetaost och riven vitlök.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme och gå i med paprikapulver. Låt stå ca 1 minut, vispa under tiden för att förhindra att pulvret bränns.
- Häll sedan det röda smöret över fetaostkrämen.
Servering
- Bjud de grillade spetten med couscous och fetaostkräm.