Heta honungskycklingspett med sesamsås

POPULÄRT
koket.se
Heta honungskycklingspett med sesamsås
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Heta honungskycklingspett med sesamsås

23 ingredienser

50 min

Galet goda spett med kyckling som marinerats i honung, koreansk chilipasta och vitlök. Perfekta att servera på buffén eller till middag redan ikväll tillsammans med Jennies omåttligt populära recept på sesamsås.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Spett

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 2-3 tsk gochujang
  • 1,5 msk flytande honung
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Sesamsås

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 4 msk rostade sesamfrön

Dressing

  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 cosmopolitansallad, i munsstora bitar
  • 1 gurka, i munsstora bitar
  • 3 tomater, i munstora bitar
  • 1 äpple, i tunna klyftor
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • peppar

Till servering

  • ev kokt ris, eller bröd till

Gör så här

  1. Blanda ihop allt till spetten förutom kycklingen till en marinad.
  2. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg i marinaden. Låt stå och dra i minst 20 minuter, gärna över natten i kylen.
  3. Trä kycklingen på spett (blötlagda om de är av trä). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grilla i övre delen av ugnen, ca 5-10 minuter. Eller lägg spetten på grillen.
  5. Blanda ihop allt till sesamsåsen. Ställ åt sidan.
  6. Blanda ihop allt till dressingen och ställ åt sidan.
  7. Lägg alla uppskurna grönsaker och äpple i en salladsskål. Ringla dressingen över salladen.
  8. Servera de heta kycklingspetten med den krämiga såsen och fräscha salladen. Om man vill är det gott med nykokt ris eller en bit gott bröd till.