Julbaka - Camilla Hamid ger sina bästa tips
Tips för saftigaste saffransbullarna?
Mina tre bästa tips för saftiga bullar är:
1. Mycket smör.
2. Jobba med rumstempererade ingredienser. Då behövs inte lika mkt mjöl = saftigare bullar.
3. Ge degen mycket kärlek, knåda, knåda, knåda. Då blir det saftigt.
Recept på Camillas saftiga saffransbullar
Vilket är ditt favoritjulgodis?
Wienernougat, alla dagar i veckan. Det är så gott!
Vad vill dina följare ha för godsaker i jul?
Det råder cookiehysteri generellt, många vill ha recept på det. Jag har ett recept på saffranscookies med vit choklad som är ljuvligt.
Recept på Camillas goda saffranscookies!
Annars är mitt mest populära recept varje jul faktiskt saffranskladdkaka, perfekt för de som inte orkar göra saffransbullar men ändå vill ha den där härliga smaken av saffran. Den är SÅ god och alla klarar av att göra den!
Camillas ljuvliga saffranskladdkaka.
Sen är ju klassiska saffransbullar väldigt efterfrågat, speciellt mitt recept med mandelmassa. Viktigt med mycket fyllning i så undersidan blir sådär knäckig och härlig.
Det är också många som frågat efter recept på krämbullar med saffran, så det tänkte jag faktiskt baka nästa vecka. (Håll utkik på Camillas blogg!)
Vilka är dina favorit-bakredskap?
En bunke som helst tål värme, det är ett måste! Har man en sådan så klarar man sig långt i bakningen.
Dina bästa tips till julbaket?
Om man vill baka riktigt tunna pepparkakor - kavla mellan två bakplåtspapper - då kan du direkt stansa ut degen sen och lägga på plåt utan att figurerna förstörs. Hur smart?
Vad kommer du själv att baka i jul?
Jag gjorde en pepparkakscheesecake med saffranskokta clementiner, att koka citrusfrukt i sockerlag med vanilj och saffran blev SÅ gott, det kommer jag göra mer!

















