Hemlagad take away med Jennie Walldén

Kioskvältarna vi älskar att älska! Thaimat, sushi, vårrullar och den japanska nudelsoppan ramen. Jennie Walldén är expert på att skapa smarriga recept på våra mest köpta take away-rätter. Enkelt att laga och fantastiskt gott att äta!

Sushi

Jennie recept på hur du gör sushi nigiri från grunden - alltifrån hur du smaksätter riset till hur du formar kuddarna och lägger på lax och avokado. Lite pyssligt men inte alls så svårt som man kan tro.

Chicken satay

Jennie Walldéns variant på den thailändska klassikern "chicken satay" passar hela familjen. Med crunchy jordnötssås och saftig kyckling har du middagen klar på nolltid!

Pad thai

Street food "thai style" i form av en pad thai med räkor, en riktig take away-favorit. Här visar Jennie hur du lyckas med rätten i hemmaköket.

Vårrullar

Hemgjorda, friterade vårrullar med fläskfärs och räkor som serveras med en riktigt god dippsås och fräscha örter.

Tikka masala

Lättlagad och krämig gryta med massor av smak. Vanligtvis görs rätten med kyckling, här byter Jennie mot stekta halloumitärningar för en vegetarisk variant.

Ramen

En enkel och vegetarisk variant på den populära japanska rätten ramen. Nudlar och rotfrukter samsas i en smakrik buljong och toppas med kimchi, ägg och spenat.