Halloumi tikka masala

POPULÄRT
koket.se
Halloumi tikka masala
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Halloumi tikka masala

19 ingredienser

30 min

Lättlagad och krämig gryta med massor av smak. Vanligtvis görs rätten med kyckling, här byter Jennie mot stekta halloumitärningar för en vegetarisk variant.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Masala

  • 50 g smör
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 5 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
  • 600 g halloumiost, skuren i stora tärningar
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port basmatiris
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
  3. Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
  4. Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  5. Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna. Lägg den steka halloumin i såsen. Blanda runt.
  6. Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt. Toppa med korianderblad.