Halloumi tikka masala

72 röster
30 min
4
Halloumi tikka masala
Foto: TV4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Masala

  • 50 g smör
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 5 klyfta vitlök, rivna
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
  • 600 g halloumiost, skuren i stora tärningar
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port basmatiris
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
  3. Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
  4. Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  5. Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna. Lägg den steka halloumin i såsen. Blanda runt.
  6. Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt. Toppa med korianderblad.
29 mars 2020