Pad thai med räkor

Pad thai med räkor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Pad thai med räkor

143

6 steg att laga

18 ingredienser

45 min

Street food "thai style" i form av en pad thai med räkor, en riktig take away-favorit. Här visar Jennie hur du lyckas med rätten i hemmaköket. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g platta risnudlar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 klyfta vitkål, strimlad
  • 1 morot, i tunna slantar
  • 4 salladslökar, i 3 cm bitar
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
  • 2 ägg, uppvispade
  • 150 g böngroddar
  • 100 g jordnötter, grovhackade
  • 2 limefrukter, klyftade
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt

Pad thai-sås

  • 4 msk ljus sirap
  • 4 msk tamarindkoncentrat (eller pressad lime)
  • 3 msk fisksås

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll av dem i ett durkslag.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna tills den börjar ryka. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt vitlök, korianderstjälkar och ingefära, fräs i 1–2 minuter.
  4. Rör ner nudlarna och häll på såsen. Blanda runt.
  5. Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Låt steka i 2 minuter och rör om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg.
  6. Vänd slutligen ner böngroddar, hackade jordnötter och räkor. Servera med koriander på toppen och limeklyftor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer