Pad thai med räkor

86 röster
45 min
4
Pad thai med räkor
Foto: TV4

Street food "thai style" i form av en pad thai med räkor, en riktig take away-favorit. Här visar Jennie hur du lyckas med rätten i hemmaköket. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g skalade räkor
  • 300 g platta risnudlar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 klyfta vitkål, strimlad
  • 1 morot, i tunna slantar
  • 4 salladslökar, i 3 cm bitar
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
  • 2 ägg, uppvispade
  • 150 g böngroddar
  • 100 g jordnötter, grovhackade
  • 2 limefrukter, klyftade
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt

Pad thai-sås

  • 4 msk ljus sirap
  • 4 msk tamarindkoncentrat (eller pressad lime)
  • 3 msk fisksås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll av dem i ett durkslag.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna tills den börjar ryka. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt vitlök, korianderstjälkar och ingefära, fräs i 1–2 minuter.
  4. Rör ner nudlarna och häll på såsen. Blanda runt.
  5. Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Låt steka i 2 minuter och rör om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg.
  6. Vänd slutligen ner böngroddar, hackade jordnötter och räkor. Servera med koriander på toppen och limeklyftor.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...