Kyckling i crunchy jordnötssås

koket.se
Kyckling i crunchy jordnötssås
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Kyckling i crunchy jordnötssås

19 ingredienser

45 min

Jennie Walldéns variant på den thailändska klassikern "chicken satay" passar hela familjen. Med crunchy jordnötssås och saftig kyckling har du middagen klar på nolltid!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer (à ca 175 g)
  • 2 msk japansk soja

Jordnötssås

  • 1-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta)
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1,25 dl jordnötssmör osockrat, crunchy
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • 3,5 msk farinsocker
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • neutral rapsolja, att steka i

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 1 krispsallad
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt, i klyftor

Gör så här

Jordnötssås

  1. Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll på kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, fisksås och farinsocker och låt puttra ihop i 5 minuter. Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås.

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen. Lägg över i en ugnssäker form eller använd stekpannan om den är ugnssäker.
  2. Låt gå i ugnen till innertemperatur 68 grader, detta tar ca 10-15 minuter.

Servering

  1. Skär salladen i grova bitar. Dela gurka på längden, kärna ur och skiva i tjocka skivor. Skär morot i skivor och skala och klyfta rödlök. Servera kycklingen med jordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris.