Kyckling i crunchy jordnötssås

57 röster
45 min
4
Kyckling i crunchy jordnötssås
Foto: TV4

Jennie Walldéns variant på den thailändska klassikern "chicken satay" passar hela familjen. Med crunchy jordnötssås och saftig kyckling har du middagen klar på nolltid! 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer (à ca 175 g)
  • 2 msk japansk soja

Jordnötssås

  • 1-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta)
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1,25 dl jordnötssmör osockrat, crunchy
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • 3,5 msk farinsocker
  • 0,5 lime, pressad
  • rapsolja neutral, att steka i

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 1 krispsallad
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Jordnötssås
    Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll på kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, fisksås och farinsocker och låt puttra ihop i 5 minuter. Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås.
  2. Kyckling
    Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen. Lägg över i en ugnssäker form eller använd stekpannan om den är ugnssäker.
  3. Låt gå i ugnen till innertemperatur 68 grader, detta tar ca 10-15 minuter.
  4. Servering
    Skär salladen i grova bitar. Dela gurka på längden, kärna ur och skiva i tjocka skivor. Skär morot i skivor och skala och klyfta rödlök. Servera kycklingen med jordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris.

Laddar fler recept...