Crispy chili beef
Crispy chili beef
19 ingredienser
En wokrätt som alltid gör succé hemma hos Jennie. Krispigt stekt lövbiff, paprika, chili och thaibasilika vänds runt i en sås med bland annat ketchup och sesamolja. Woken bjuds med nykokt jasminsris.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 1 msk japansk soja
- 1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)
- 1,5-2 dl majsstärkelse
- 3 dl neutral matolja, till fritering
- 2 krukor thaibasilika
- 2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor
- 1 röd paprika, tunt strimlad
- 3 salladslökar, i 3 cm bitar
Woksås
- ca 5 cm färsk ingefära, riven
- 3 klyftor vitlök, rivna
- 4 msk japansk soja
- 3 msk strösocker
- 2 msk risvinäger
- 2 msk torr sherry (eller vitt vin)
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk majsstärkelse
- 2 msk ketchup
Till servering
- 4 port jasminris, nykokt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till woksåsen.
- Skiva köttet i tunna strimlor. Blanda 1 matsked soja med sherry och häll över köttet. Blanda väl och låt stå i 5 minuter. Häll sedan på majsstärkelse och vänd runt så alla köttbitar täcks av stärkelsen.
- Skaka av överflödig stärkelse.
- Hetta upp en wok med olja i. Låt den bli 180 grader. Plocka basilikabladen och fritera snabbt i olja. Låt rinna av på trippelt hushållspapper.
- Fritera köttet, en tredjedel åt gången och låt det bli frasigt och krispigt. Det ska vara lite mörkare än gyllene i färgen. Ta upp från oljan och låt droppa av på galler eller trippelt hushållspapper.
- När allt kött är friterat, häll bort all olja från pannan utom cirka 2 matskedar. Hetta upp pannan tills den nästan ryker. Tillsätt chili, paprika och salladslök i pannan och fräs i 1 minut. Häll på såsen och
- låt tjockna, det tar några sekunder. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med thaibasilkablad och låt bli genomvarmt och allt kött täckt av den goda såsen. Servera genast med ångande nykokt ris.