Kyckling i sötsur sås med ananas

POPULÄRT
koket.se
Kyckling i sötsur sås med ananas
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kyckling i sötsur sås med ananas

20 ingredienser

45 min

En fantastisk middag med krispiga grönsaker, söt ananas och friterad kyckling som vänds runt i en magiskt god sås. Tips! Vill du behålla fraset på kycklingen serverar du den vid sidan om istället för att blanda den med såsen.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1,5 msk japansk soja

Smet

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg (stort)
  • 1 dl vatten

Sås

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger

Grönsaker

  • 1 morot, i halvmånar
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 spetspaprikor, i munsstora bitar
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 0,5 ananas, i bitar
  • olja, till stekning

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål och blanda med sojan. Låt stå och marinera.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
  3. Bland ihop alla ingredienserna till smeten.
  4. Hacka alla grönsaker samt ananas.
  5. Lägg den marinerade kycklingen i smeten och rör om.
  6. Låt en stor stekpanna bli nästan rykande varm. Täck botten av pannan generöst med olja. Stek kycklingen i omgångar, vänd på bitarna så de blir gyllene runtom. Lägg den frasiga kycklingen på trippelt hushållspapper. Låt stå vid spisen.
  7. Hetta upp en wok eller en stor traktörpanna med höga kanter till rykande het. Häll i några matskedar olja och woka morot, lök, paprika och broccoli i några minuter. Tillsätt ananas och woka i 1 minut till.
  8. Lägg den gyllene kycklingen i woken och häll på sås. Låt fräsa på under försiktig omrörning i någon minut. Servera genast med ångande varmt jasminris!