Kyckling i sötsur sås med ananas
Kyckling i sötsur sås med ananas
20 ingredienser
45 min
En fantastisk middag med krispiga grönsaker, söt ananas och friterad kyckling som vänds runt i en magiskt god sås. Tips! Vill du behålla fraset på kycklingen serverar du den vid sidan om istället för att blanda den med såsen.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g kycklinglårfilé
- 1,5 msk japansk soja
Smet
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg (stort)
- 1 dl vatten
Sås
- 1 dl ketchup
- 1 dl sweet chilisås
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 3 msk japansk soja
- 2 msk risvinäger
Grönsaker
- 1 morot, i halvmånar
- 1 rödlök, i klyftor
- 1 spetspaprikor, i munsstora bitar
- 1 broccoli, i små buketter
- 0,5 ananas, i bitar
- olja, till stekning
Till servering
- 4 port jasminris, kokt
Gör så här
- Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål och blanda med sojan. Låt stå och marinera.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
- Bland ihop alla ingredienserna till smeten.
- Hacka alla grönsaker samt ananas.
- Lägg den marinerade kycklingen i smeten och rör om.
- Låt en stor stekpanna bli nästan rykande varm. Täck botten av pannan generöst med olja. Stek kycklingen i omgångar, vänd på bitarna så de blir gyllene runtom. Lägg den frasiga kycklingen på trippelt hushållspapper. Låt stå vid spisen.
- Hetta upp en wok eller en stor traktörpanna med höga kanter till rykande het. Häll i några matskedar olja och woka morot, lök, paprika och broccoli i några minuter. Tillsätt ananas och woka i 1 minut till.
- Lägg den gyllene kycklingen i woken och häll på sås. Låt fräsa på under försiktig omrörning i någon minut. Servera genast med ångande varmt jasminris!