Cashew chicken wok
Cashew chicken wok
17 ingredienser
30 min
Kyckling och grönsaker wokas i en het panna och vänds på slutet runt med en kittlande het sås. Fantastiska smaker till middag i ett av Jennies mest populära recept.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1 msk sichuanpeppar
- 3 dl cashewnötter, naturella
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 500 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar
- 250 g broccoli, skuren i munsstora bitar
- 1 morot, i munsstora bitar (stor)
- 1 gul lök, i tärningar (stor)
- ev 1-3 tsk chiliflakes (om man gillar hetta)
- neutral rapsolja, till stekning
Sås
- 1 dl ostronsås
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
- 1 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
Till servering
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 4 port jasminris, till servering
Gör så här
- Rosta sichuanpepparn i en torr panna i några minuter. Stöt i en mortel till ett fint pulver.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
- Häll 0,5 dl olja i en wok. Hetta upp och lägg i de naturella cashewnötterna. Låt få färg under omrörning tills nötterna är mörkt gyllene. Ta upp dem ur
- woken och låt svalna.
- Woka vitlök och ingefära i 30 sek, lägg sedan i kycklingen. Låt fräsa och få fin färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
- Häll i ev mer olja i woken och fräs broccoli, morot och lök på hög värme tills de fått lite färg. Lägg tillbaka kycklingen och cashewnötterna i woken.
- Tillsätt sichuanpepparn samt ev chiliflakes och vänd runt. Häll på såsen och rör om så allt blir täckt av de goda smakerna.
- Toppa med koriander och servera den goda woken med ångande varmt jasminris.