• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillat grönsaksknyte med mynta- och citronsås

Grillat grönsaksknyte med myntahummus
Foto: köket.se

Grillat grönsaksknyte med mynta- och citronsås

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Grillat grönsaksknyte med morötter, broccoli, potatis och sparris serveras med en fräsch mynta- och citronsås att dippa i. Servera som tillbehör till grillbuffén, som plockmat eller som vegetariskt alternativ.

läs mer
FELIX thumbnail

FELIX TIPSAR!

För fler goda, vegetariska recept, klicka här! 

Ingredienser

portioner4 portioner

Grönsaksknyte

  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morot
  • 1 broccoli
  • 4 potatisar
  • 1 citron
  • olivolja

Hummus

  • 2 dl Felix citronsås
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 salladslökar

Gör så här

  1. Skär av den grövsta delen av roten på sparrisen. Skala och halvera morötterna om de är grova.
  2. Dela ner broccolin till mindre buketter och klyfta potatisen. Dela citronen i 4 klyftor.
  3. Fördela alla grönsaker i folieknyten och ringla över olivolja. Salta.
  4. Lägg knytena på grillen i 15-20 minuter eller tills alla grönsaker mjuknat.
  5. Blanda under tiden citronsåsen med mynta och salladslök.
TIPS!